1/06/2010

Májjal töltött krumpli



  • 3 nagyobb krumpli
  • 2 pulykamáj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • majoranna
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • reszelt trapista
  • pici olaj
A krumplit sós vízben főzd meg héjában, majd tisztítsd meg és vágd félbe. A közepét mindegyik fél krumplinak vájd ki, ebbe kerül majd a töltelék. A hagymát dobd késes aprítógépbe, majd pirítsd üvegesre pici olajon. A májat szintén bízd az aprítógépre, majd dobd rá a megpirult hagymára. Amikor már a máj is szépen megpirult, vedd le az egészet a tűzről, keverd bele a tejfölt,a tojást, a zsemélemorzsát, és fűszerezd sóval, borssal, majorannával. Ezzel a töltelékkel töltsd meg a krumpli bemélyedéseit, szórd meg reszelt sajttal, és told be a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és hagyd sülni, amíg a sajt szépen rá nem olvad.
P.S: Hát, az úgy volt, hogy töltött gombát akartam készíteni. El is készítettem a tölteléket, ám amikor a hűtőböl kivettem a gombát, elég kis szerencsétlennek tűnt, és nem volt szép friss, így kidobtam. A töltelék viszont ott állt készen, már csak azt kellett kitalálni, hogy mibe töltsem bele. Így jött mentő ötletként a krumpli! Nagyon finom, karakteres köret:) Persze a töltelékkel gombát is, vagy mást is símán lehet tölteni:)

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hogy ez mennyire szuper! Csuda bánja a gombát :-)

Agyban elraktároz :-)

Eva írta...

Örülök, ha tetszik:) Puszi!