- 3 nagyobb krumpli
- 2 pulykamáj
- 1 közepes fej hagyma
- 1 ek tejföl
- 1 tojás
- só
- bors
- majoranna
- 2 ek zsemlemorzsa
- reszelt trapista
- pici olaj
A krumplit sós vízben főzd meg héjában, majd tisztítsd meg és vágd félbe. A közepét mindegyik fél krumplinak vájd ki, ebbe kerül majd a töltelék. A hagymát dobd késes aprítógépbe, majd pirítsd üvegesre pici olajon. A májat szintén bízd az aprítógépre, majd dobd rá a megpirult hagymára. Amikor már a máj is szépen megpirult, vedd le az egészet a tűzről, keverd bele a tejfölt,a tojást, a zsemélemorzsát, és fűszerezd sóval, borssal, majorannával. Ezzel a töltelékkel töltsd meg a krumpli bemélyedéseit, szórd meg reszelt sajttal, és told be a 200 C-ra előmelegített sütőbe, és hagyd sülni, amíg a sajt szépen rá nem olvad.
P.S: Hát, az úgy volt, hogy töltött gombát akartam készíteni. El is készítettem a tölteléket, ám amikor a hűtőböl kivettem a gombát, elég kis szerencsétlennek tűnt, és nem volt szép friss, így kidobtam. A töltelék viszont ott állt készen, már csak azt kellett kitalálni, hogy mibe töltsem bele. Így jött mentő ötletként a krumpli! Nagyon finom, karakteres köret:) Persze a töltelékkel gombát is, vagy mást is símán lehet tölteni:)
2 megjegyzés:
Hogy ez mennyire szuper! Csuda bánja a gombát :-)
Agyban elraktároz :-)
Örülök, ha tetszik:) Puszi!
Megjegyzés küldése