- 2 tojás
- 120 gr cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl narancslé
- 150 gr liszt
- 0,5 sütőpor
- 2 ek kakaópor
Tetejére:
- 400 gr málna
- 4 ek cukor
- 2 tasak piros tortazselé
- tejszínhab
Keverd össze a tojásokat a cukorral, add hozzá az olajat és a narancslét, keverd bele a sütőporos lisztet és a kakaóport. Öntsd vajazott lisztezett gyümölcstorta formába (vagy kapcsos tortaformába), és süsd 180 C-on 20 percig. Borítsd ki a formából, a tetejét rakd ki málnával, majd a málnalét (amit a málna a felengedés során engedett) engedd fel annyi vízzel, hogy összesen 5 dl folyadékot kapj. Add hozzá a 4 ek cukrot, és a tortazsléport, majd készítsd el a zselét a tasakon levő utasítás szerint. A tortazselét öntsd egyenletesen a málnára, hagyd megdermedni, majd tejszínhabbal díszítve tálald.
P.S:Forrás: Gina Greifenstein: 1 tészta - 50 sütemény (Holló és Társa).
12 megjegyzés:
Lélegzetelállítóan néz ki, és még milyen finom lehet!!!
Köszi, Deborah:) Nem túl édes, inkább olyan könnyű, frissítő torta:)
Joj Eva moja draga, predivno izgleda!
Eva, compliments dear! You are so creative and talented!
Nagyon szép lett!
Nina, thank you, if you wish, I can translate any of the recipies for you, just let me know if there is any you are interested in:)Kisses
Ottiskám, köszi szépen:)
Gagice, hvala:)Uskoro stiže i prevod:)
De rég voltam erre,gyönyörű ez a málnás!:-))
Málna!!! csokis süti tetején...na megyek aludni, mert még feltúrom a csokis fiókot...
Kata, Andi, köszönöm:)
Szia, a tesztaba mennyi cukor kell? nem lattam a hozzavalok kozott :-( Ildiko
Megjegyzés küldése