3/22/2010

Sajtszószos paprikás csirkemell



  • 800 gr csirkemell filé
  • 3 ek mustár
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • 4 dl tejszín
  • 4 háromszög sajt
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • apróra vágott petrezselyem
A csirkemellet vágd vékonyabb szeleteikre, kicsit klopfold, sózd, borsozd, majd kend meg mustárral mindkét oldalról. Süsd szép barnára pici olajon. A visszamaradt zsiradékon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, add hozzá az áttört fokhagymát, pirítsd pár percig. Dobd rá a csíkokra vágott paprikát, és pirítsd tovább, amíg a paprika meg nem puhul. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, és hagyd 5 percig főni. Add hozzá a háromszög sajtot, kevergesd, hogy szépen elolvdjon a meleg tejszínben, adj hozzá egy kis ételízesítőt, egy kis apróra vágott petrezselymet, és hagyd, hogy besűrűsödjön. A csirkemellet a paprikás sajtszósszal tálald. Párolt brokkolival, vagy más párolt zöldséggel is finom:)

7 megjegyzés:

Kata írta...

Gyors, könnyű és finom kategória, ugye? nálunk is mennek a hasonlók, a sajtos bármikor jöhet!

Bianka írta...

Ez nagyon finom lehet

Ági, aki főz írta...

Nagyon jól sikerült ez a kép!

Ani írta...

Nagyon tetszik ez a recept, köszi!
Annyi kérdésem lenne, hogy a háromszögsajt az a kockasajt? (Pl. a Mackósajt)

Eva írta...

Ani, igen, ez ömlesztett sajt, árulják kocka vagy háromszög formában is. A Mackósajt tökéletes hozzá:)

Eva írta...

Bianka, Ági, köszönöm szépen:)

Eva írta...

Katám, ez pont olyan, gyors, könnyű és finom:)20 perces ebéd kategória:)))