- 800 gr csirkemell filé
- 3 ek mustár
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 4 dl tejszín
- 4 háromszög sajt
- olaj
- só
- bors
- ételízesítő
- apróra vágott petrezselyem
A csirkemellet vágd vékonyabb szeleteikre, kicsit klopfold, sózd, borsozd, majd kend meg mustárral mindkét oldalról. Süsd szép barnára pici olajon. A visszamaradt zsiradékon pirítsd üvegesre az apróra vágott hagymát, add hozzá az áttört fokhagymát, pirítsd pár percig. Dobd rá a csíkokra vágott paprikát, és pirítsd tovább, amíg a paprika meg nem puhul. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, és hagyd 5 percig főni. Add hozzá a háromszög sajtot, kevergesd, hogy szépen elolvdjon a meleg tejszínben, adj hozzá egy kis ételízesítőt, egy kis apróra vágott petrezselymet, és hagyd, hogy besűrűsödjön. A csirkemellet a paprikás sajtszósszal tálald. Párolt brokkolival, vagy más párolt zöldséggel is finom:)
7 megjegyzés:
Gyors, könnyű és finom kategória, ugye? nálunk is mennek a hasonlók, a sajtos bármikor jöhet!
Ez nagyon finom lehet
Nagyon jól sikerült ez a kép!
Nagyon tetszik ez a recept, köszi!
Annyi kérdésem lenne, hogy a háromszögsajt az a kockasajt? (Pl. a Mackósajt)
Ani, igen, ez ömlesztett sajt, árulják kocka vagy háromszög formában is. A Mackósajt tökéletes hozzá:)
Bianka, Ági, köszönöm szépen:)
Katám, ez pont olyan, gyors, könnyű és finom:)20 perces ebéd kategória:)))
Megjegyzés küldése