5/02/2010

Málnás joghurttorta



  • 6 dl natúr joghurt
  • 10 ek cukor
  • 3 ek zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 200 gr málna

A joghurtot, cukrot és a zselatint keverd csomómentsre, majd melegítsd fel, de ne forrjon. Vedd le a tűzről, és hagd húlni. Amikor kihűlt, keverd hozzá a málnát, és a kemény habbá vert tejszínt. Öntsd formába, és tedd pár órára a hűtőbe, hogy szépen megdermedjen.
P.S: Említettem már, hogy a sógornő jelöltem lisztérzékeny. Amióta a családunkhoz tartozik, gyakrabban megakad a szemem az olyan recepteken, amit ő is fogyaszthat. A receptet Mártitól kaptam, egy kedves ismerősünktől, aki szintén lisztérzékeny, így egy csomó nagyon finom és használható recepttel látott el. A joghurt tortáról annyit, hogy legegyszerűbb, ha a formát folpackkal kibéleljük, és úgy öntjük bele a masszát, ha viszont ez elmarad, akkor a formát meleg vízbe kell állítani pár percre, mielőtt kiborítanánk belőle a tortát, hogy biztosan szépen, egészben jöjjön ki a desszertünk. Egyébként a torta nagyon finom, könnyű, ilyen meleg napokra ideális:)

8 megjegyzés:

Nyuci írta...

Éva, ez nagyon szép! És jól is hangzik, hogy könnyű :)Elmentem, biztos, ami biztos.

Melinda írta...

Csoda jól néz ki! És nekem a gyümölcsös-joghurtos édességek mindig jöhetnek.

Belly írta...

Régóta szemezek egy ilesfajta tortával,csak félek a zselatintól.
A tiéd nagyon szép.

Cristina írta...

Ez egy szuper torta ! Nagyon finom lehet.

Ami írta...

Ezt már mentem is! Van málna a mélyhűtőben, van zselatin és tejszín, a joghurtot majd kipótolom :). Rég készítettem ilyen finomságot, épp ideje lesz újból csinálni.
Igazi nyári édesség. Imádjuk!

Eva írta...

Lányok, örülök, hogy tetszik Nektek a recept! Belly, a zselatintól én is egy csomó ideig ódzkodtam, nem tudom, hogy azért félsz-e tőle, amiből készítik, vagy félsz vele dolgozni? Én is csak nagyon ritkán használom, de ezt a tortát hidd el, nem lehet elrontani:)Puszi mindannyiótoknak

Moha írta...

Nagyon szép lett! Igazi hűsítő finomság.

Dragana Pušica - Moje Grne blog írta...

Pozivam se sama u goste, i da spremiš ovu torticu :)))