- 2,5 dl teljes kiőrlésű liszt
- 2,5 dl sima búzaliszt
- 2,5 dl nádcukor
- 1 kk fahéj
- 1 zacskó sütőpor
- 2,5 dl tej
- 1,25 dl olaj
- 1,25 dl kókuszreszelék
Tetejére:
- szilva
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
A kétféle lisztet keverd össze a fahéjjal és a sütőporral, add hozzá a cukrot, tejet, olajat és a kókuszt. Keverd símára a tésztát, és öntsd kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejére jó szorosan sorakoztasd a félbevágott szilvákat, szórd meg a bourbon vaníliás cukor és a fahéj keverékével, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig.
4 megjegyzés:
Tojás nem kell a tésztába?
Tojás nem kell bele? Már kèrdeztèk de nem látok vàlaszt
Nem kell bele tojás :)
Kedves Eva! Az összekevert tészta nem önthető, inkább bele kellett nyomkodnom a tepsibe, rendesen gyúrható az állaga. A szilvák nem süppedtek bele épp ezért, talán a sülés közben. Nagyon várom a végeredményt!
Megjegyzés küldése