1/11/2015

Török tejberizs - Firinda Sütlaç



  • 1 liter tej (8+2 dl)
  • 1,25 dl rizs
  • 2-2,5 dl cukor
  • 1 kk vanília kivonat (eredetiben kukoricakeményítő)
  • 2 ek vaníliás pudingpor
Tetejére:
  • 1 tojássárgája + 4 ek tej


A rizst tedd fel 2,5 dl vízben főni. Amikor nagyjából megpuhult és magába szívta a vizet, add hozzá a 8 dl tejet, a cukrot és a vanília kivonatot, forrald fel, és hagyd alacsony lángon főni még kb.10-15 percig. A maradék 2 dl tejben keverd csomómentesre a pudingport, és öntsd a lábasba. Folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg szépen be nem krémesedik. Az így elkészült tejberizst öntsd tűzálló tálkákba (kerámia/agyag), és a tetején oszlasd el egyenletesen a 4 ek tejjel elkevert tojássárgáját. Tedd be a sütőbe grill fokozatra, hogy a teteje szépen megbarnuljon.

Jaaaaaaaaaj, én ezt annnyira imáááááádom!!!És ti? Eredetit itt találjátok:)

Nincsenek megjegyzések: