Imádom a török konyhában, hogy pusztán zöldségekből szuper finom ételeket készítenek. Nincs semmi felesleges zsiradék, semmi lisztes habarás és egyéb tökéletesen felesleges és egészségtelen adalék, az ételek mégis a maguk letisztultságukban tökéletesek.Most egy olívaolajon párolt zöldségtálat késztettem padlizsánból, hagymából, paprikából és paradicsomól. Nagyon finom lett.
- 2 padlizsán
- két fej hagyma felkarikázva
- 6 gerezd fokhagyma felkarikázva
- 2 paprika
- 400 gr hámozott paradicsom konzerv
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- extra szűz olívaolaj
A padlizsán héját vágd "zebracsíkosra", jól sózd be, és hagyd állni kb. 15 percig. Itasd le róla a nedvességet.
Egy lábasba tegyél 3-4 ek extra szűz olívaolajat, mehet rá a hagyma és a fokhagyma fele. Rá egy réteg paprika.
Erre egy réteg padlizsán, majd az egészet ismételd meg még egyszer.
Ha ezzel megvagy, mehet az egészre a hámozott paradicsom és a csokor petrezselyemzöld.
Fedd le, és közepesen erős lángon főzd tíz percig, majd utána alacsony lángon főzd további harminc percig, hogy szépen összeérjenek az ízek.Ha kell, sózd, borsozd. Bár török étel, mi Feta sajttal szeretjük a legjobban
Innen inspirálódtam:)
2 megjegyzés:
megcsinaltam, a ket es fel eves is odavolt :)
Örülök nagyon:)))
Megjegyzés küldése