5/10/2008

Carska Pita


  • 4 tojás
  • 1 bögre joghurt
  • 1 bögre olaj
  • 2,5 bögre liszt
  • 1 sütőpor
  • 150 gr felkockázott sajt
  • 150 gr felkockázott sonka
  • 150 gr felkockázott savanyú uborka
  • szezámmag
Felvered a tojásokat, hozzáadod a joghurtot, olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Habverővel egyenletes masszává kevered. Megsózod, és hozzáadod a felkockázott sajtot, sonkát és uborkát. Fakanállal összeforgatod, vajazott, lisztezett tepsibe öntöd, a tetejét szezámmaggal megszórod és aranybarnára sütöd.

P.S.: Én attól függően, hogy mi van otthon, szoktam variálni a felkockázott hozzávalókat: mehet bele olajos paprika(most is tettem), gomba, kukorica, olajbogyó, virsli, vagy amit szerettek. A lényeg, hogy összesen 450 gr-ot tegyenek ki. Gyorsan kész van, férfi vendégeknek ideális sör mellé :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A bögre 2,5 dl-es vagy 3 dl-es? Éva

Eva írta...

Szia Éva!Nyugodtan használd a joghurtos poharat mércének, nálam az pontosan 2 dl:)Üdv!