- 4 tojás
- 1 bögre joghurt
- 1 bögre olaj
- 2,5 bögre liszt
- 1 sütőpor
- só
- 150 gr felkockázott sajt
- 150 gr felkockázott sonka
- 150 gr felkockázott savanyú uborka
- szezámmag
Felvered a tojásokat, hozzáadod a joghurtot, olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Habverővel egyenletes masszává kevered. Megsózod, és hozzáadod a felkockázott sajtot, sonkát és uborkát. Fakanállal összeforgatod, vajazott, lisztezett tepsibe öntöd, a tetejét szezámmaggal megszórod és aranybarnára sütöd.
P.S.: Én attól függően, hogy mi van otthon, szoktam variálni a felkockázott hozzávalókat: mehet bele olajos paprika(most is tettem), gomba, kukorica, olajbogyó, virsli, vagy amit szerettek. A lényeg, hogy összesen 450 gr-ot tegyenek ki. Gyorsan kész van, férfi vendégeknek ideális sör mellé :)
P.S.: Én attól függően, hogy mi van otthon, szoktam variálni a felkockázott hozzávalókat: mehet bele olajos paprika(most is tettem), gomba, kukorica, olajbogyó, virsli, vagy amit szerettek. A lényeg, hogy összesen 450 gr-ot tegyenek ki. Gyorsan kész van, férfi vendégeknek ideális sör mellé :)
2 megjegyzés:
A bögre 2,5 dl-es vagy 3 dl-es? Éva
Szia Éva!Nyugodtan használd a joghurtos poharat mércének, nálam az pontosan 2 dl:)Üdv!
Megjegyzés küldése