5/11/2009

Zlatibori karaj



  • 6 szelet karaj
  • 2 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • 150 gr Feta
  • 3 kk tejföl
  • 50 gr húsos szalonna
  • 1 csípős paprika
A karajt sózd meg, majd mindkét oldalát ssd meg a felmelegített olajon. A hússzeleteket szedd papírtörlőre, majd ugynabban az olajban pirítsd meg a karikára vágott hagymát. Amikor már szép aranysárga, add hozzá a felkarikázott paprikát, majd a legvégén a felszeletelt paradicsomot. Sózd, borsozd, és dinszteld még egy kicsit. Egy tányérra tedd a húst és fedd be a dinsztelt zöldségekkel. A Fetát keverd el a tejföllel, formálj belőle golyót, és tedd a zöldségekre. Dekoráld a Fetát egy-egy szelet csípős paprikával, és szórd mellé a pirított szalonna kockákat.

P.S: Forrás: Kuhinjica, broj 7, oktobar/novembar 2007.Hú, ez aztán az isteni finom kaja!Már maga a karaj is nagyon finom, de ehhez még hozzájön, hogy a zöldségek a hús szaftjában dinsztelődnek, és még mindennek a tetejére a Feta sajt...Hagyományosan főtt krumplival tálalják, amit még tálalás előtt olajon megpirítanak. Jó sok paradicsomsalátával ettük.

4 megjegyzés:

KataKonyha írta...

Éva, olyan hihetetlen jókat sütsz és főzöl, hogy hihetetlen...gyakorlatilag minden tetszik, amit látok nálad:)

Eva írta...

Kata, ez akkor azt jelenti, hogy megegyezik az ízlésvilágunk:) Egyébként éppen most olvadozok a kommentedtől, és nagyn örülök, ha tetszenek a receptek!

KataKonyha írta...

Olvadozzál nyugodtan, megérdemled:) Azon gondolkoztam itt délután, hogy ez a karaj csak melegen jó-e vagy hidegen is, mert van vagy 3 kiló a fagyasztóban, amit a jövő hétvégi vendégeskedésre szeretnék felhasználni.

Eva írta...

Hogy őszinte legyek, náluk nem volt ideje kihűlni, de szerintem hidegen is finom lehet! Előtte azért minden esetre tegyél egy próbát:)