5/13/2009

Zöldborsó köret



  • 1 kg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • vegeta
  • őrölt piros paprika (elhagyható)
  • bors
  • pici olaj
Az apróra vágott hagymát dinszteld meg egy pici olajon a felkockázott sárgarépával együtt, majd dobd rá a zöldborsót (akár fagyasztottat is). Önts alá kb 2/3 bögrényi vizet, és dinszteld addig, amí a zöldborsó meg nem puhul (szükség szerint pótold az elpárolgott vizet). A vége felé add hozzá a vegetát, borsot és az őrölt pirospaprikát (én paprika nélkül csináltam), és várd meg, hogy a folyadék teljesen elpárologjon. És kész:)
P.S: Carlosom egyik kedvenc körete, néha szoktam még belekockázni 2-3 krumplit is, úgy is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések: