5/20/2009

Búza aszalt gyümölccsel



  • 300 gr búza
  • 4 ek méz / porcukor
  • 200 gr durvára őrölt dió
  • 60 gr mazsola vagy aszalt vörös áfonya
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 tejszínhab
A búzát előző este áztasd be, majd másnap főzd puhára. Hagyd még egy picit a vízben, hogy szépen megduzzadjonak a búzaszemek. Közben a diót késes aprítógéppel őröld durvára, és keverd hozzá a lecsepegtetett búzához. Add hozzá a mézet, vagy a porcukrot, és a 2 zacskó vaníliás cukrot, és az előzőleg forró vízbe áztatott mazsolát, vagy áfonyát. Az egészet jól keverd össze, és tejszínnel rétegezve szedd poharakba.
P.S: A búzához adhatsz még aszalt fügét, aszalt sárgabarackot, vagy kókuszreszeléket is. Ízlés szerint lehet még belekeverni eg ykis szerecsendiót, vagy fahéjat is. Mi nagyon de nagyon szeretjük:)

Nincsenek megjegyzések: