Tésztához:
- 150 gr liszt
- 80 gr vaj
- 50 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 nagy ek tejföl
- 1 tojás
- 500 gr túró
- 60 gr mazsola
- 2 ek rum
- 120 gr cukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 dl tejföl
A tészta hozzávalóit gyúrd össze kompakt masszává, majd egy vajjal kikent piteforma alját fedd be vele. Tedd be 10 percre 180C-ra előmelegített sütőbe. Közben készítsd el a tölteléket:Keverd össze a túrót, a 3 tojás sárgáját, a mazsolát, cukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, keverd bele a reszelt citromhéjat, a rumot, majd forgasd a masszához a 3 tojás fehérjéből készült habot. Az elősütött tésztát vedd ki a sütőből, öntsd rá a túrós tölteléket, és tedd vissza még 20 percre a sütőbe. És kész:)
P.S: Hát ez a túrótorta, ez maga a csoda! És az illata...Tökéletes, pont olyan, amilyennek lennie kell!Friss gyümölcsből készült gyümölcsöntettel a legfinomabb!(150 gr meggyet/erdei gyümölcsöt felteszel forrni 1,5 dl meggylével/vízzel, és 2-3 ek cukorral. Ha felforrt, 1 kk étkezési keményítőt feloldasz egy pici vízben, hozzákevered, és alacsony lángon besűríted. Tadaaaaam! Ennyi az egész:))
P.S: Hát ez a túrótorta, ez maga a csoda! És az illata...Tökéletes, pont olyan, amilyennek lennie kell!Friss gyümölcsből készült gyümölcsöntettel a legfinomabb!(150 gr meggyet/erdei gyümölcsöt felteszel forrni 1,5 dl meggylével/vízzel, és 2-3 ek cukorral. Ha felforrt, 1 kk étkezési keményítőt feloldasz egy pici vízben, hozzákevered, és alacsony lángon besűríted. Tadaaaaam! Ennyi az egész:))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése