5/19/2009

Sültpaprikás-gombás pite




  • 1 csomag leveles tészta
  • 500 gr gomba
  • 600 gr sült paprika
  • 200 gr trapista sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • pici olaj/margarin a tál aljára
  • fűszerkeverék
A gombát szeleteld fel, pici olajon párold meg, majd fűszerezd ízlés szerint(én sót, borsot, vegetát és egy kis bazsalikomot használtam). A sülpaprikákat vágd hosszában ketté, a sajtot pedig reszeld le. Egy tűzálló tál alját kend meg margarinnal, erre kerül a kb.0,5 cm vastagra nyújtott tészta egyik fele, erre a sültpaprika, erre a gomba, majd erre a reszelt sajt. Az egészed befeded a másik tésztalappal. Még mielőtt betennéd a sütőbe, vágd kockákra, majd öntsd le a tej+tojás+tejföl keverékével.

P.S:Forrás: Dobra hrana, Avgust 2008/broj 10. Ígértem a sós pite sorozat folytatását, itt ez a következő delikvens a sorban:) Mediterrán ízvilág, könnyen szeletelhető, és nagyon finom. Legközelebb teszek bele egy kis Fetát is.

Nincsenek megjegyzések: