- 4 tojás
- 5 dl joghurt
- 1 l tej
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor
- 2 kk só
- 500 gr csőtészta
Egy nagyobb keverőtálban keverd össze a tojásokat, joghurtot, tejet, olajat, sütőport, sót, add hozzá a tésztát, és öntsd az egészet egy mélyebb tűzálló tálba. 200 C-ra előmelegített sütőben süsd, amíg a teteje szép aranybarnára nem sül (kb. 50 percig).
P.S: Ez egy tipikus vajdasági recept, nem tudom, ismeritek-e, de nagyon finom! Anyu sokszor készíti, és én is! Azért ez a neve, mert ízre a gibanicára emlékeztet, de rétestészta helyett síma apró csőtésztával készül.Percek alatt megvan, és tökéletes egy pénteki ebédnek, tésztanapra, ahogy régen mondták:)És gyönyörűen szeletelhető:)
10 megjegyzés:
Sličan recept imam,pod nazivom Italijanska gibanica,dobra je!
Miért kell bele a sütőpor?
Szepyke, recept szerint megy bele, gondolom, hogy ilyen szép magas legyen. De ha kihagyod, szerintem úgy is tökéletes!
Vera, i mi je volimo, često je pravim:)Pozdrav veliki P.S:Napravila sam kuglof od bundeve po tvom receptu, ispao je super:)
Jé, én ezt nem is ismerem! Jól hangzik.
LOVE Gibanica!! I understand a little so i think i will try this but add some spinach!!
Thanks for the recipie!!
Dear Tali, it is the 'alterego' for the real gibanica, as it is prepared with macaroni instead of phillo dough. So you have to mix 4 eggs with 1 l milk, 0,5 l yogurt, 1 dl oil, 1 backing powder and 2 teaspoonful of salt.Then you add 500 gr macaroni, mix all this and pour the mixture into a fire proof dish and bake it in a preheated oven for 50 minutes at 200C.I hope you will enjoy, as it really tastes like the real gibanica:)
Kisses,
Eva
Ági, akkor gyorsan próbáljátok ki, mert tényleg finom:)))
Puszi!
A tésztát ki kell fözni elötte?
Orsi
PS:
Tegnap megsütöttem a szilvás-joghurtosodat nagyon finom volt azonnal elfogyott!
Orsi, nem kell kifőzni a tésztát, a sütőben fog "megfőni" a joghurtos cuccban:)
Puszi, és örülök, hogy ízlett a süti:)
Megjegyzés küldése