- savanyítani való zöldségek (karfiol, sárgarépa, uborka, hagyma, paprika, zöld paradicsom stb)
- 3 l víz
- 1 l ecet
- 200 gr cukor
- 150 gr só
- 1 kk borkén (kálium metabiszulfit)
- mustármag egészben
- szemes bors
- babérlevél
Összekevered a vizet, ecetet, cukrot, sót és a borként, addig kevergesd, amíg fel nem olvadnak a vízben a hozzávalók, majd öntsd a megtiszíttott, feldarabolt, üvegbe tett zöldségekre. Add hozzá a fűszereket. Ennyi, ugye milyen gyors?
P.S: Nagymamám szokta így készíteni a savanyúságot, én pedig ellestem tőle! Nem kell főzni, csak összekevered, és magic! Már kész is van! Egyszerűbb nem is lehetne! Mi a savanyúságot sósan szeretjük, nem szeretjük, ha van egy kis édeskés beütése, így aki úgy jobban szereti, nyugodtan meg lehet a cukor mennyiségét növelni 250 gr-ra.
1 megjegyzés:
Sada je pravo vreme za zimnicu,pozz,izgledea mnogo dobro!
Megjegyzés küldése