10/11/2009

"Croissant" csirkemell


  • 3 csirkemell
  • 1 krémsajt
  • 6 szelet sonka
  • 6 db lapka sajt
  • bors
  • fűszerkeverék ízlés szerint
  • 200 gr leveles tészta
  • 1 tojás
  • lenmag/szezámmag
A csirkemelleket vágd vékonyabb szeletekre, sózd, borsozd, fűzerezd kedved szerint. Két szeletet tegyél egymás mellé úgy, hogy kb. 1 cm-rel fedjék át egymást a két hússzelet szélei, majd klopfold ki úgy, hogy téglalap alakú legyen. Kend meg krémsajttal, tegyél rá 2 szelet sonkát, 1 szelet lapka sajtot, majd göngyöld fel, hogy szép tekercs legyen belőle. A tekercset szorosan csomagold alufóliába. Ezt ismételd meg az összes csirkemellel. Az alufóliába csomagolt hústekercseket tedd előmelegített sütőbe, és süsd 200 C-on olyan 20-25 percig. Vedd ki a sütőből, távolítsd el az alufóliát, majd csomagold be őket a vékonyra nyújtott leveles tésztával. Kend meg tojással, szórd meg lenmaggal vagy szezámmaggal, és mehet vissza a sütőbe, hogy a tészta szép aranybarnára süljön. Jó étvágyat hozzá:)

6 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta, és gondolom isteni finom!! Kifogom próbálni én is, köszönöm a receptet.
Hogy van a tündéri kisfiad, sokat nőtt már??

Andi/cuki írta...

ctiperEzt ki kell próbálnom,nagyon tetszik!:-))

Gizi írta...

Nagyon guszta, és biztosan isteni finom!! Kifogom próbálni, köszi a receptet. Hogy van a tündéri kisfiad???

Eva írta...

Gizi, aranyos vagy, örülök, hogy tetszik! A pici jól van, én gatyásodtam le, elkaptam valami vírust, folyik az orrom, tüsszögök, bár már kifelé vagyok belőle. De azért még a biztonság kedvéért maszkban szoptatom a picit. Úgy nézek ki benne, mint valami ufó:)))Marko pedig állandóan szedné le rólam,gondolom, nem tetszik neki, hogy nem olyan az arcom amilyennek megszokta:) Szerintem 1-2 nap, és már teljesen a régi leszek:)Puszillak!

Eva írta...

Andi, csak bátran, mert tényleg finom:)

Gizi írta...

Jobbulást kívánok neked!!!! Eltudom képzelni a pici Markót milyen meglepetten néz téged. Vigyázz nagyon mindkettőtökre ebben a változékony időben.Puszi