10/21/2009

Karaj tejfölös bundában

  • 4 szelet karaj
  • 2 tojás
  • 2 ek tej + 0,5 dl
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 gr liszt
  • 100 gr zsemlemorzsa
  • 1,5 ek vegeta
  • 0,5 kk majoranna
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • párolt zöldségek

A karaj szeleteket klopfold ki, sózd, borsozd, szórd meg ételízesítővel és majorannával. A tojásokat keverd össze 2 ek tejjel. A hússzeleteket forgasd először a lisztbe, majd a tojásos-tejes cuccba, és végül a zsemlemorzsába és süsd őket aranybarnára. A fennmaradt tojásos masszába keverd bele a tejfölt, nyomj bele 3 gerezd fokhagymát, és 0,5 dl tejet. A hús szeleteket tedd szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba, öntsd le a tejfölös-tojásos keverékkel, és süsd 200 C-on 30 percig. Vedd ki, egy tálba tegyél párolt zöldségeket, és a tetején rendezd lépcsőzetesen el a húsokat, és már kész is:)

Nincsenek megjegyzések: