A kuglófhoz:
- 2 fej hagyma
- 500 gr darált hús
- 2 dl joghurt
- 3 tojás
- 10 ek liszt
- 1 sütőpor
- vegeta
- só
- bors
- pici olaj
A gombaszószhoz:
- 250 gr gomba
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- vegeta
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Pici olajon piríts üvegesre az apró kockákra vágott hagymát, add hozzá a darált húst, ízesítsd vegetával, sóval és borssal, és kevergesd, amíg a darált hús meg nem sül. Egy edényben keverd el a 3 tojást, a joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet, kézi habverővel keverd az egészet homogén masszává, és végül add hozzá a hagymás darálthúst is. Öntsd a masszát vajazott-lisztezett kuglófformába, és süsd szép aranybarnára. Közben készítsd el a gombaszószt: a serpenyőben, ahol a húst sütötted, dinszteld meg a vékony szeletekre vágott gombát, öntsd fel 1 dl fehérborral, és párold, amíg az összes folyadék el nem párolog. Fűszerezd ízlés szerint egy kis vegetával, sóval, borssal, és apróra vágott petrezselyemmel. Ha már minden folyadék elpárolgott a serpenyőből, keverd el a gombát a tejföllel, és már kész is. A darált húsos kuglófot tálald az elkészült gombaszósszal. Nagyon finom:)
P.S: Én az ilyesmit mindíg szilikonos kuglófformában sütöm, mert azt nem kell vajazni, lisztezni, és esélytelen, hogy bármi is beleragadjon. És ugye az ilyen jellegű kajáknál fontos, hogy szépen nézzen ki, úgyhogy ha esetleg valakinek nincs szilikonos formája, az mindenképpen jól vajazza-lisztezze be a formát, és amikor a kuglóf kész, hagyni kell egy kicsit a formában hűlni, hogy szépen ki lehessen venni:) Köretnek volt mellé még egy kis sült krumpli, oroszsaláta és párolt zöldség, na meg persze savanyúság:) Jót ettünk, na!
2 megjegyzés:
Ez jó ötlet,tetszik nagyon..:-))
Olyan jó újdonságokat hozol, hogy csak na! EZ is tetszik nagyon!
Megjegyzés küldése