10/02/2009

Mućkalica


  • 600 gr csirkemell filé
  • 100 gr rizs
  • 2 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 3 paradicsom
  • 1 erős paprika
  • 2 dl csirkehúsleves
  • 0,5 csomó petrezselyemzöld
  • 1 kk pirospaprika
  • 4 ek tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • vegeta
  • bors
A vékony szeletekre vágott csirkemellet fűszerezd ízlés szerint, süsd meg grillserpenyőben, és vágd vékony csíkokra. A paprikát és a paradicsomot kockázd fel, az erőspaprikát vágd karikákra, a hagymát és a petrezselymet vágd apróra, a rizst pedig főzd meg sós vízben. A hústól visszamaradt zsiradékon futtasd meg a hagymát, add hozzá a két féle paprikát és a paradicsomot, és kevergesd addig, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor add hozzá a csirkemekk csíkokat, a rizst, petrezselymet, őrölt paprikát, a fűszereket, öntsd fel a levessel,és dinszteld még egy olyan 5 percig. Amikor kész, vedd le a tűzről, és keverd bele a tejfölt, és ezzel már kész is:)

4 megjegyzés:

Vera írta...

Ovo ti je super!

Ottis írta...

Nézz be hozzám, van egy kis meglepi!

Bella írta...

Vasárnap elkészítettem a családnak ezt a zseniálisan egyszerű ízletes ételt.Bevezetjük a családi recepttárba .Köszönöm neked , nagyon a mi ízlésünkre való recepteket találok nálad.

Eva írta...

Drága Bella,

nagyon örülök, hogy ízlett Neked és a családod többi tagjának! És annak meg pláne örülök, hogy hasonló ételeket szeretünk:) Gyere máskor is, igyekszem sok jó receptet hozni!