- 4 tojás
- 230 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 dl narancslé
- 2 dl olaj
- 300 gr liszt
- 1 sütőpor
- 1 közepes narancs héja és leve
- 100 gr darált mák
- 1 kk fahéj
- 50 gr mazsola
A tojásokat mixerrel keverd sűrű krémmé a cukorral és a vaníliás cukorral, keverd bele az olajat és a narancslét, add hozzá a narancs reszelt héját és kifacsart levét, majd a sütőprral lekevert lisztet. Jól keverd össze mixerrel, majd oszd a tésztát két részre. Az egyik felébe keverd bele a mákot, fahéjat és a mazsolát, majd vajazott-lisztezett formába öntsd először a mákos tésztát, majd a világosat. 200C-on süsd tűpróbáig.
P.S: Nagyon finom, nagyon narancsos és nagyon mákos sütemény, és ráadásul jól variálható: lehet kuglófformában sütni, őzgerinben, de akár muffinként, vagy mini kuglófként, mint a fenti képen. A receptben azért nem írtam sütési időt, mert attól függ, hogy milyen formát választatok. Ha klasszikus kuglófformában sütitek, olyan 50 perc kell neki, őzgerincben olyan 35-40, muffinként, vagy mini kuglófformában sütve pedig olyan 20 perc. De az a legbiztosabb, ha tűpróbát csináltok:)A sütési időt leszámítva tipikusan 5 perces sütemény:)
5 megjegyzés:
Hát ez a csúcs, hogy 5 perc alatt összeállítható!:) Narancsos és mákos...ezek a gyengéim. Elfogyott a krémes sütink, kéne sütni valamit!
GYönyörűűűűűűűűűű! Több, mint gyönyörűűűűű!
Szepyke, Kata, köszönöm:)))
Naggyon finom lett, köszi:)
Örülök, hogy tetszett a recept:)
Megjegyzés küldése