1/18/2010

Mákos-narancsos márványsütemény


  • 4 tojás
  • 230 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 dl narancslé
  • 2 dl olaj
  • 300 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 közepes narancs héja és leve
  • 100 gr darált mák
  • 1 kk fahéj
  • 50 gr mazsola

Őzgerincben sütve:)

A tojásokat mixerrel keverd sűrű krémmé a cukorral és a vaníliás cukorral, keverd bele az olajat és a narancslét, add hozzá a narancs reszelt héját és kifacsart levét, majd a sütőprral lekevert lisztet. Jól keverd össze mixerrel, majd oszd a tésztát két részre. Az egyik felébe keverd bele a mákot, fahéjat és a mazsolát, majd vajazott-lisztezett formába öntsd először a mákos tésztát, majd a világosat. 200C-on süsd tűpróbáig.

P.S: Nagyon finom, nagyon narancsos és nagyon mákos sütemény, és ráadásul jól variálható: lehet kuglófformában sütni, őzgerinben, de akár muffinként, vagy mini kuglófként, mint a fenti képen. A receptben azért nem írtam sütési időt, mert attól függ, hogy milyen formát választatok. Ha klasszikus kuglófformában sütitek, olyan 50 perc kell neki, őzgerincben olyan 35-40, muffinként, vagy mini kuglófformában sütve pedig olyan 20 perc. De az a legbiztosabb, ha tűpróbát csináltok:)A sütési időt leszámítva tipikusan 5 perces sütemény:)

5 megjegyzés:

Kata írta...

Hát ez a csúcs, hogy 5 perc alatt összeállítható!:) Narancsos és mákos...ezek a gyengéim. Elfogyott a krémes sütink, kéne sütni valamit!

szepyke írta...

GYönyörűűűűűűűűűű! Több, mint gyönyörűűűűű!

Eva írta...

Szepyke, Kata, köszönöm:)))

Névtelen írta...

Naggyon finom lett, köszi:)

Eva írta...

Örülök, hogy tetszett a recept:)