3/07/2010

Krumplipüré



  • 1 kg krumpli
  • 100 gr vaj
  • 2 dl tej (vagy fele tej-fele tejszín)
  • őrölt szerecsendió
A krumplit hámozd meg, vágd kockákra. Főzd meg enyhén sós vízben olyan 20-25 perc alatt, szűrd le, és törd össze először villával, majd kézi mixerrel pépesítsd. Add hozzá a darabokra vágott vajat, mixereld tovább. Fokozatosan add hozzá a langyos tejet és a tejszínt (vagy a 2 dl tejet), sózd, adj hozzá egy kis szerecsendiót, és még egyszer utoljára jól keverd át mixerrel az egészet.
P.S: A múltkor megfogadtam, hogy a kezdő háziasszonyok kedvéért még a legalapvetőbb, legegyszerűbb ételek receptjeit is közzé fogom tenni. Mivel még krumplipüré recept nincs a blogomon, hát most pótoltam a hiányosságot. Ez az adag nagyjából 4 főre elég, ha kettőnkre főzök, akkor meg szoktam felezni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Eva! Nemregen talaltam a honlapra, s nagyon tetszik. A balkani receptek kozul eddig nem sokat ismertem, ezert kulonosen is jo, hogy ilyenek is szerepelnek itt. Nem tudom, Onnek a magyar az anyanyelve-e vagy sem, de ha nem, minden elismeresem, gyonyoruen beszeli. Barcsak en tudnek igy szerbul vagy horvatul:-) Tovabbi sok oromot a fozesben es sutesben. Karib.

Eva írta...

Kedves Karib,
köszönöm a dícsérő szavakat:), igazából én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kétnyelvűként nevelkedtem, amit hatalmas áldásként élek meg. A balkáni konyha pedig nagyon izgalmas, ezért is igyekszem, hogy a blogomban minél több ilyen receptet tegyek közzé. Köszönöm a jókívánságokat, látogasson hozzám máskor is, és süssünk-főzzünk jókat közösen:)