4/07/2010

Húsvéti varázstojás

Egy rövidebb kis szünet után visszatértem Hozzátok,véget értek a Húsvéti ünnepek, remélem, feltöltődtetek a családi környezetben, finomakat ettetek, és jót pihentetek! Nálunk is rengeteg finomság készült, és most is, mint általában, Anyu készítette a főételeket, én pedig hoztam a hidegtálra valókat, és az édeset, de persze Anyu sem állta meg, hogy ne készítsen azért egy pár aprósüteményt na és körtés charlotte-ot. Az elkövetkező napokban megosztom Veletek a Húsvéti asztalunkra került ételek receptjeit, remélem, tetszetni fog Nektek!

Amikor először megláttam a Húsvéti varázstojás receptjét, azonnal tudtam, hogy ezt bizony el fogom készíteni! Nem is maga az étel vonzott annyira, hiszen ez nem más, mint egy síma aszpik, hanem maga az ötlet tetszett, és olyan jópofa, hogy ilyen sok színű, és ráadásul még tojás alakú is:)))Íme:

  • tojás
  • zöldborsó
  • kukorica
  • sárgarépa
  • pirospapika
  • bébi kukorica
  • ecetes gyöngyhagyma
  • petrezselyemzöld
  • zselatin

A tojások tetején csinálj egy mogyorónyi lukat, majd rázogasd ki belőle a tojás "beltartalmát". A tojáshéjat óvatosan öblítsd ki vízzel. A sárgarépát és a pirospaprikát kockázd fel, majd a zöldborsót, kukoricát, sárgarépát főzd meg. Ezután a tojásokat töltsd meg a főtt zöldségekkel, ecetes gyöngyhagymával, savanyított bébi kukoricával, paprika kockákkal, és tegyél ide-oda petrezselyem leveleket is. Amikor megtöltötted a tojásokat, készítsd el a zselatint a zacskón levő utasítás szerint, majd öntsd a zöldségekre. Az így elkészített tojásokat tedd tojástartóba, és hagyd úgy egy éjszakára, hogy szépen megdermedjen a zselatin. Ezután már nincs is más dolgod, mint óvatosan lehámozni a tojáshéjat, és már el is készültek a Húsvéti varázstojások.

P.S: A tojásokat bármivel megtöltheted, amit szerettek, és ami kéznél van, csak apróra össze kell vágni, és nem árt, ha színes, mert annál szebb lesz a végeredmény, minél több színben pompázik:)

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Mekkora ötlet, fantasztikusan néz ki

Névtelen írta...

De csuda jó!
Légy szíves máskor is ültess át ilyen érdekes dolgokat magyarra!
Nem rég találtam rád, de örömmel olvasgatok nálad. Azért is, mert látom, hogy te horvát nyelvű blogot is "működtetsz". Nagyon pozitív "előítéleteim" vannak a horvátokkal, már csak azért is, mert édesapám még tud horvátul, (de nekem ezt sajnos nem adta tovább). Szülővársomban egy csuda klassz horvátokból álló kis közösség van. Hihetetlen jó fejek és összetartóak. Hát innen ered az én prekoncepcióm. :-)
Jövök máskor is!
A recept egyébként gyümölcsökkel mozgatta meg a fantáziámat. Hamarosan ribizli-szezon.... De akár epret, almát is lehet apróra darabolni....
Üdvözlettel: Titáti

jókaja írta...

Hogy ez mekkora ötlet!
Csak el ne felejtsem jövő Húsvétig :-)

Gabojsza írta...

Csudajó ötlet! Jövő Húsvétra elraktározva:-)

Chef Viki írta...

Ez valami egészen elképesztően szuper lett!

Jade írta...

Ez nagyon jopofa! Micsoda otlet!!!

Eva írta...

Lányok, úgy örülök,hogy Nektek is tetszik!!!Ha lenne tapsolós smiley-m, akkor most ide tenném:)
Titáti, nagyon örülök Neked!Örülök, hogy ilyen szép véleménnyel jöttél:)Cserébe hozok még sok érdekes és finom receptet:)Nagyon jó elgondolás gyümölcsből elkészíteni, bogyósokkal is biztosan csodaszépen fog kinézni!Gyere máskor is, puszi!

Ági, aki főz írta...

Hát ez egyszerűen zseniális! Vajon mi járhatott az illető fejében, aki kitalálta?