4/19/2010

Túrós gibanica



  • 500 gr rétestészta
  • 5 tojás
  • 0,5 l tej
  • 500 gr túró
  • 1 sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 2 kk só
A tojásokat mixerrel keverd össze. A tejből vegyél el 5 ek-nyit, a többit keverd össze a tojásokkal. Add hozzá az áttört túrót, a sütőport, az olajat és a sót (ha a túró nem elég sós, tehetsz bele picivel több sót is). Egy tepsit kenj meg vékonyan olajjal, helyezz rá 2 rétestészta lapot. Tegyél félre 2 lapot, a többit enyhén gyűrd össze, forgasd bele a töltelékbe, és tedd a 2 alsó réteslapra. Ezt addig folytasd, amíg el nem fogy a rétestészta lap és a töltelék. Az utolsó 2 rétestészta lappal fedd be a gibanicát, a széleit hajtsd vissza, és a félretett 5 eknyi tejjel locsold meg a pite tetejét. 200 C-on süsd 60 percig.
P.S: A gibanicát imádjuk. Hidegen is, és melegen is isteni finom, sokszor készítem, ha vendégeket várunk. Könnyed és levegős, mert a rétestészta éppen hogy csak meg van egy kicsit gyűrkélve és nincs lelapítva. És hogy mitől ennyire szép sárga? Hát elárulom, ajándékba kaptunk igazi falusi tojást, azzal készítettem:)

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Mennyei, csodásan néz ki

Ági, aki főz írta...

Igen! Ez a kedvenc régi vendégség receptem. Imádom.

Melinda írta...

Egy újabb remek recept Tőled! Nagyon jól néz ki!

Eva írta...

Köszönöm, lányok!Ági, a gibanicát tényleg csak imádni lehet:)))