- 1 bögre joghurt
- 2 tojás
- 1 bögre cukor
- 0,5 bögre olaj
- 1 sütőpor
- 1 bögre Graham liszt
- 1 bögre finomliszt
A joghurtot a tojással, cukorral és az olajjal keverd jó alaposan össze, add hozzá a sütőporos Graham+síma liszt keverékét (ha nincs otthon Graham liszted, csinálhatod 2 bögre finomliszttel is). Ez után jöhetnek a variációk ízlés szerint: adhatsz hozzá gyümölcsöt, reszelt citrom- vagy narancshéjat, mazsolát és darabolt diót/mogyorót stb. A muffin sütő formát béleld ki papírkosarakkal, töltsd 3/4-ig a masszával, és süsd aranybarnára 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
P.S: Azt hiszem, ezt az alapreceptet még egy nagyon régi Príma konyhából írtam ki magamnak, és azóta is előszeretettel készítem. Jó hír, hogy van benne nagyon egészséges Graham liszt::)))) na és hogy több napig is jól bírja a kiképzést, egyáltalán nem szárad ki. A képen látható muffin meggyel készült, a gyümölcsös variációnál nem szoktam a gyümölcsöt közvetlenül a tésztába belekeverni, hanem teszek egy kis tésztát a papírkosárba, megszórom meggyel, megint egy kis tészta és megint meggy. A meggyes változatba feltétlen szoktam még tenni egy kis reszelt citromhéjat is, attól még finomabb. És ami fontos, mércének 150 gr-os joghurtos poharat használj:)
2 megjegyzés:
Nagyon szép kis muffinok.
Köszi:)Gyors és finom:)
Megjegyzés küldése