1/24/2016

Joghurtos zöldbab



  • 1 zacskó fagyasztott zöldbab (450 gr)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • extra szűz olívaolaj
  • citromlé
  • 2 dl sűrű natúr joghurt
  • só, fokhagymagranuláum
  • 1-2 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 kk sumak


A zöldbabot főzd meg, szűrd le, tedd egy tálba. Adj hozzá 1-2 löttyintésnyi olívaolajat, sót, locsold meg a citromlével, és jó alaposan forgasd össze, hagyd hűlni. keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet is.  A joghurtot keverd össze a sóval (ízlés szerint) és a fokhagyma granulátummal. Locsold a zöldbabra. Közben 1-2 ek olívaolajat melegítsd meg, add hozzá a sumakot, keverd össze, és ezt pedig locsold a joghurtra.  Kész is!

Nincsenek megjegyzések: