1/23/2016

Mézeskalácsos granola


  • 4 bögre zabpehely (1 bögre = 2 dl)
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 1/4 kk himalája só
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/4 kk fahéj
  • 1 bögre aszalt vörösáfonya
  • 1 bögre darabolt mogyoró

És még:

  • 5 ek méz
  • 2 ek víz
  • 2-3 ek kókuszolaj


A száraz hozzávalókat a leírt sorrendben keverd össze. Egy kisebb lábasban alacsony lángon melegítsd folyósra a mézet, a vizet és a kókuszolajat. Ha ezzel megvagy, a mézes keveréket add a zabpelyheshez, és jó alaposan keverd össze, amíg mindenhol át nem nedvesedik. Az így elkészített granolát öntsd sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsire, és 150 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig, majd vedd ki, forgasd jó alaposan át, és tedd vissza még egy 20 percre, és már kész is!

Nincsenek megjegyzések: