- 3 főtt cékla
- himalája só
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- 2 ek gránátalma szirup (nem cukrozott!!! - ha nincs, jó a balzsamecet is)
- 1/2 nagy citrom leve
- 150 gr endívia/jégsaláta/rukkola vagy más kedvenc zöldsaláta
- 2 ek saláta magkeverék (napraforgó, lenmag, szezámmag)
A főtt céklát vágd nagyobb kockákra, szórd meg ízlés szerint sóval, majd locsold rá az extra szűz olívaolajat, a gránátalmaszirupot és a citrom levét. Jó alaposan forgasd össze (ezt én már van, hogy előző este elkészítem eddig a lépésig, így a cékla jól magába szívja az ízeket, de nem muszáj előre dolgozni). Add hozzá a kedvenc salátádat csíkokra vágva, szórd rá a magvakat, és jó alaposan forgasd össze. Ha kell, locsolj rá még egy kis gránátalmaszirupot, citromlevet, és már kész is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése