1/16/2016

Magvas céklasaláta



  • 3 főtt cékla
  • himalája só
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 2 ek gránátalma szirup (nem cukrozott!!! - ha nincs, jó a balzsamecet is)
  • 1/2 nagy citrom leve
  • 150 gr endívia/jégsaláta/rukkola vagy más kedvenc zöldsaláta
  • 2 ek saláta magkeverék (napraforgó, lenmag, szezámmag)


A főtt céklát vágd nagyobb kockákra, szórd meg ízlés szerint sóval, majd locsold rá az extra szűz olívaolajat, a gránátalmaszirupot és a citrom levét. Jó alaposan forgasd össze (ezt én már van, hogy előző este elkészítem eddig a lépésig, így a cékla jól magába szívja az ízeket, de nem muszáj előre dolgozni). Add hozzá a kedvenc salátádat csíkokra vágva, szórd rá a magvakat, és jó alaposan forgasd össze. Ha kell, locsolj rá még egy kis gránátalmaszirupot, citromlevet, és már kész is!

Nincsenek megjegyzések: