Tészta:
- 450 gr liszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 2,5 dl langyos víz
- 3 ek olívaolaj
Tetejére:
- 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk rozmaring
- 0,5 kk fokhagymapor
- tengeri só
- kb.20 olívabogyó
A tésztához keverd össze a lisztet az élesztővel, ad hozzá a cukrot és a sót. A langyos vizet keverd el az olívaolajjal, és add a lisztes masszához. Gyúrd homogén tésztává, és egy olívaolajjal kikent közepes tepsibe nyomkodd szét téglalap alakúra. Hagyd 1 órát letakarva pihenni. Közben egy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá az áttört fokhagymát, vedd le a tűzről, és keverd bele a fokhagymaport és a rozmaringot. Amikor a tészta megkelt, kend meg a rozmaringos olívaolajjal, és az ujjaiddal nyomkodj a tésztába kis gödröket. Egyenletesen oszd szét a tésztán az olívabogyókat és szórd meg tengeri sóval. Mehet be a 220C-ra előmelegített sütőbe, kb. 20 perc alatt kész is.
P.S: Olaszos vacsorahangulatban voltunk, így focaccia-t ettünk, paradicsomos, mozzarellás, bazsalikomos salátával. A fűszerek isteni ízt adtak ennek a finom kenyérlepénynek, a rozmaring pedig eszembe juttatta a lakodalmunkat, ahol rozmaring volt minden vendégvirágban, lila és rózsaszín szalaggal átkötve:)
P.S: Olaszos vacsorahangulatban voltunk, így focaccia-t ettünk, paradicsomos, mozzarellás, bazsalikomos salátával. A fűszerek isteni ízt adtak ennek a finom kenyérlepénynek, a rozmaring pedig eszembe juttatta a lakodalmunkat, ahol rozmaring volt minden vendégvirágban, lila és rózsaszín szalaggal átkötve:)
4 megjegyzés:
Szia!
Tetszik a blogod!
Nagyon jók a receptjeid, az tetszik, hogy érthetőek, nincsenek túlbonyolítva!
További sok sikert és jó főzőcskézést!
Szia Konyhatündér!
Köszönöm a feedbacket, a visszajelzéseknek mindig nagyon-nagyon örülök!!!És annak is, ha tetszenek a receptek!Igyekszem a továbbiakban is gyors, egyszerű és finom receptekkel szolgálni:)
Szia!
Az én focacciam nagyon kiszáradt, kemény. Ilyen kell, hogy legyen? Mit ronthattam el? Úgy csináltam ahogy le van írva. Esetleg a tepsim nagyobb, mekkorában sütötted?
Köszi, Szilvi
Szia Szilvi,
Én 20x30-as tepsiben készítettem, ha ennél nagyobb a tepsi, lehet, hogy annyival vékonyabbra lett nyújtva a tészta, és ez miatt lett szárazabb. Egyébként ez nem az a tipikus élesztős, puha tészta, mint pl. a kifliké, hanem valóban valamivel keményebb, de az olívaolaj a tetején nem engedi kiszáradni.Az is lehet, hogy erősebb a sütőd, próbáld esetleg kevesebb ideig, vagy kisebb hőfokon sütni. Remélem, tudtam segíteni.
Megjegyzés küldése