11/16/2008

Gyümölcsös piskótatorta




  • 400 gr babapiskóta
  • 4 kis dobozos tejföl
  • 250 gr porcukor
  • 0,5 kg eper
  • 5 db banán
  • 2 zacskó tejszínhab
A tejfölt kanállal keverd el a porcukorral. Egy tál aljára tegyél 1 réteg babapiskótát (jó szorosan), erre kenj egy réteget a tejfölös krémből, erre tegyél egy réteg epret és egy réteg karikára vágott banánt. Ismételd meg az egészet még 1x: piskóta, tejfölös cucc, eperés banán, majd az egészet vond be a tejszínhabbal.
P.S: Itt aludt nálam Julcsi barátnőm, karácsonyi ajándékgyártásba kezdtünk, ami mellett nem sok idő maradt a sütés-főzésre. De hát mégiscsak nem ebéd az ebéd egy jó kis desszert nélkül, így a reggeli kávé után 10 perc alatt gyorsan összedobtam ezt az isteni sütit. Voltak fenntartásaim a tejfölt illetően, viszont meglepő módon egyáltalán nem lehet érezni rajta, hogy van benne. Nagyon finom, könnyű desszert, megjegyzésként még annyi, hogy pár órát pihentetni kellett a hűtőben, amíg a babapiskóta puha nem lett a krémtől:) Isteni, máskor is fogom csinálni. Eredeti recept itt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tényleg nagyon finom lett, az egész családnak ízlett.
Én eper helyett meggyel készítettem. Az egyik pohár tejfölt pedig vaníliapudinggal helyettesítettem, ezért kevesebb cukrot használtam.
Gyakran fogom készíteni :-)

M. Tünde

Eva írta...

Drága Tündikém,

Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek!Húúú, a puding az biztos isteni ehhez a sütihez!Óriáspuszi Nektek Carlostól és tőlem:))))