11/16/2008

Játsszunk! 7 dolog magamról

És most jöjjön egy kis "offtopic". A Süthetek, főzhetek blog tulajdonosnője játékra hívott, így kérésének most eleget teszek. Tetszik a játék, mert így jobban megismerjük egymást:) A játék lényege, hogy mesélj el 7 dolgot magadról, majd linkelj be 5 további blogert, akiről szeretnél többet megtudni. Őket a felkérésről üzenetben értesíts. Röviden ennyi, gondolom a játékszabályok úgyis mindenkinek ismerősek.


1. A Férjem


Picivel több, mint egy éve mentem hozzá a világ legcsodálatosabb emberéhez, akivel minden egyes napot ajándékként élek meg. Ő az én másik felem, és mérhetetlenül boldoggá tesz, hogy rátaláltam. Egyébként -ez titok- de Carlosnak szoktam hívni, mert tisztára úgy néz ki, mint Carlos Solis a Született feleségekből. Lásd itt.















2. A Családom

Nagyon fontosak nekem. Olyan családban nőttem fel, ahol mindig is nagyon nagy volt az összetartás, Anyu mindíg arra tanított, hogy a Család bástya, ahol minden egyes családtagnak biztonságban kell magát éreznie, és tudnia kell, hogy feltétel nélkül szeretik. Ezt az elvet én is a magaménak vallom. Apunak 2 öccse van, anyunak 1 nővére, mindenhol vannak gyerekek, így amikor "szűk családi összejövetel" van nálunk, akkor is vagyunk vagy huszan. Mindig jó a hangulat, sokat beszélgetünk, nevetünk, eszünk-iszunk, és leginkább olyanok vagyunk, mint egy nagy olasz család. És van egy öcsém is, aki 3 évvel fiatalabb nálam, és akit nagyon szeretek. Én is 3 gyereket szeretnék majd, mint a nagymamám.

3. Jó és rossz tulajdonságok

Alapvetően rossz tulajdonságom, hogy nem vagyok valami türelmes. Ez az az úgynevezett "adj Uram Teremtőm, de most azonnal" típus. Rossz tulajdonságom, hogy reggel üres gyomorra iszom a kávét. Ez abból adódik, hogy szeretek aludni, és reggelente gondjaim vannak a felkeléssel, így a reggelit általában lecserélem +15 percnyi alvásra. Jó tulajdonságom, hogy kitartó vagyok és ragaszkodó, és mindig megcsinálom azt, amit eltervezek.

4. Hobbi

Nagyon szeretek a konyhában sürgölődni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a sütés-főzéssel szerelem volt az első látásra, de mostanra már nagyon élvezem. Van egy csomó jó szakácskönyvem, és rengeteg de rengetek gasztro újságom különböző nyelveken. Befejeztem a zeneiskolát, így nagyon szeretek zongorázni is, bár még Anyuéknál maradt a pianinom, de a közeljövőben áthozzuk a saját lakásunkba, ugyanis Carlos is zongorázik. Ő persze azért nálam jóval ügyesebb, mert zenekarokban is játszott, és neki még a jazz improvizáció sem jelent különösebb gondot. 9 évig karatéztam is, és fekete öves 1 danos vagyok, ezen persze sokat szoktak mosolyogni, hogy a Shotokan és a zongora hogy fér meg egymás mellett, de én teljesen ki voltam békülve mindkettővel. A mozgás szeretetét azóta is megőriztem, így rendszeresen eljárok edzeni, vagy ha arra nem jut időm, akkor otthon tornázok, mert jól esik.

5. Barátok

Rengeteg sok barátunk van, akikkel összejárunk. A hét hét napjából 5-6 nap mindig van nálunk valaki, vagy mi megyünk valakihez. Amire külön büszke vagyok, hogy 3 babakori barátnőm is van, akikkel a mai napig töretlen a barátságunk, és akikre mindig számíthatok. És még itt van Julcsi és Jutka, akikkel az egyetemen barátkoztam össze, és Klaudia, akiket szintén nagyon-nagyon szeretek. Alapvetően igyekszem tartani a szabályt, hogy ugynannyi idő maradjon a munkára, a családra és a barátokra, és nem engedem, hogy egyik is domináljon a másik felett, mert nekem ez így tökéletes.

6. Irodalom,zene és film


A zenében szinte mindenevő vagyok, jöhet bármi, amitől jól érzem magam, a klasszikustól az ethno-ig. Eric Satie nagy kedvencem. Olvasni is nagyon szeretek, kedvenceim Marquez, Kundera, és Coelho, tehát inkább a modern irodalom felé hajlok. Ami a filmeket illeti, a Plazakban egyre nehezebben tudunk olyan filmet találni, amit szívesen megnéznénk, így gyakran kötünk ki a Grand Caféban, ahol művészfilmeket vetítenek. Igazából sokkal jobban szeretem az európai filmeket, mint az amerikaiakat.


7. Kaja

Nem szeretem a nehéz, zsíros ételeket, viszont rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszek. Nagyon szeretem a görög, az olasz és a szerb ételeket, és az édességeket. Igazából majdnem mindenevő vagyok, ez alól kivétel a kocsonya, a pacal és társai.

És most jön a dolog nehezebb része: nagyon nagy feladat lenne visszakeresnem, hogy kik azok, akik már részt vettek a játékban, hisz tudom, hogy sokan vagytok ilyenek, így én mindenkinek továbbadom a játék lehetőségét, aki még nem osztott meg velünk 7 dolgot magáról:)

Szeretettel:

Éva

4 megjegyzés:

szazala írta...

Carlos örülne,ha ilyen jól nézne ki!Grat!

Eva írta...

Osztom:)))) És köszi!

Ottis írta...

Köszi, hogy írtál magadról, jó volt olvasni rólad!

Eva írta...

Köszi, Ottiskám, aranyos vagy! Nagy örömmel tettem, mert én is mindíg úgy örültem, ha többet tudhattam meg rólatok! Puszi!