6/07/2009

Almás kekszes süti karamell öntettel


A tepsi aljára
  • 1 margarin
  • 300 gr háztartási keksz
Középre:
  • 1 kg alma
  • cukor
  • fahéj
Tetejére:
  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
És még:
A tepsi alját kend ki 1 egész margarinnal (jó vastag lesz, de nem baj, ennek ilyennek kell lenni), majd egyenletesen oszd el rajta a durvára összetört háztartási kekszet (ez a művelet kézzel bátran elvégezhető:)). Erre kerül a meghámozott, lereszelt alma (nem kell kinyomkodni!), amit szórj meg ízlés szerint cukorral és fahéjjal. A tojások fehérjéből verj kemény habot, apránként add hozzá váltakozva a cukrot és a tojássárgákat, majd legvégül kanállal forgasd bele a lisztet is. A piskótatésztát öntsd rá az almára, és mehet az egész be a sütőbe, 200 C-ra, amíg meg nem sül (nekem ez kb. 20 perc volt, de sütőfüggő). Ha ez kész, vedd ki a tepsit a sütőből, hagyd hűlni, majd vond be a felvert tejszínhabbal, és csorgass rá karamell öntetet.
P.S: Én kb 4 ek-nyi cukrot tettem erre a mennyiségre, mert a karamell öntet elég édes magában. Ha nem teszel rá pluszban karamell öntetet, és ha picit édesebben szeretitek, mehet az almára több cukor is. Egy nap elteltével még finomabb, mert addigra szépen összeérnek az ízek. Alma+keksz+tejszín+karamell, mmmmmm, csodálatosan finom:) (karamell öntet elkészítése házilag, ha nincs otthon: itt.)

3 megjegyzés:

zsilda írta...

Nagyon finom süti!Imádommm!Köszi a receptet!

zsilda írta...

Nagyon finom süti! Abbahagyhatatlan....Köszi a receptet!

Eva írta...

Zsilda, örülök, hogy ízlett:)