- 0,5 kg spenót
- 0,5 kg krumpli
- 1 fej hagyma
- 100 gr trapista sajt
- 20 gr zsemlemorzsa
- 1 bögre tejföl/jogurt/kefír
- 3 tojás
- petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj
Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megpirítod, majd megpárolod rajta a spenótot. Sózod, borsozod, hozzáadod a petrezselyemzöldet és leveszed a tűzről. A krumplit megfőzöd, majd karikákra vágod. Egy tűzálló tálat kikensz olívaolajjal, majd a következő rétegek kerülnek bele: karikára vágott főtt krumpli, só, bors, erre jön a spenót, erre a zsemlemorzsa és a reszelt sajt. Ezt a rétegezést addig folytatod, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Előmelegített sütőben sütöd 30 percet, majd ráöntöd a jogurttal elkevert tojásokból készült masszát. Visszatolod a sütőbe hogy megpiruljon, és kész is!
P.S. Én csak két tojást kevertem a tejfölbe, és elég volt, de a háromtól sincs baja. A friss spenótot lehet 1 zacskónyi meirelittel helyettesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése