4/02/2008

Krumpli-spenót rakottas / Musaka od spanaća i krompira


  • 0,5 kg spenót
  • 0,5 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 100 gr trapista sajt
  • 20 gr zsemlemorzsa
  • 1 bögre tejföl/jogurt/kefír
  • 3 tojás
  • petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj

Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megpirítod, majd megpárolod rajta a spenótot. Sózod, borsozod, hozzáadod a petrezselyemzöldet és leveszed a tűzről. A krumplit megfőzöd, majd karikákra vágod. Egy tűzálló tálat kikensz olívaolajjal, majd a következő rétegek kerülnek bele: karikára vágott főtt krumpli, só, bors, erre jön a spenót, erre a zsemlemorzsa és a reszelt sajt. Ezt a rétegezést addig folytatod, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Előmelegített sütőben sütöd 30 percet, majd ráöntöd a jogurttal elkevert tojásokból készült masszát. Visszatolod a sütőbe hogy megpiruljon, és kész is!

P.S. Én csak két tojást kevertem a tejfölbe, és elég volt, de a háromtól sincs baja. A friss spenótot lehet 1 zacskónyi meirelittel helyettesíteni.

Nincsenek megjegyzések: