4/10/2008

Proja


  • 2 bögre kukoricaliszt
  • 1 bögre búzaliszt
  • 1 bögre jogurt
  • 1 bögre tejföl
  • 1 tojás
  • 1 sütőpor
  • 1,5 kk só
  • olajbogyó/szezámmag/lenmag/reszelt sajt

A hozzávalókat ilyen sorrendben összekevered, síma, egyenletes masszát kell hogy kapj. A muffinsütőbe belehelyezed a papírformákat, és belekanalazod a tésztát kb a formák 3/4-éig, mert meg fognak nőni. Mindegyik közepébe nyomsz 1-1 olívabogyót, de megszórhatod szezámmaggal, lenmaggal vagy reszelt sajttal is. 180 C-ra előmelegített sütőben sütöd, amíg szép aranybarna nem lesz.

P.S. A proját előételként fogyasztják körözöttel, füstölt sonkával, friss paradicsommal, vagy sült paprikával. A belgrádi bohémnegyed (Skadarlija) éttermeinek elmaradhatatlan előétele. Én is ott kóstoltam először, és azóta is nagy szeretettel készítem. A proját eredetileg tepsiben sütik, és kockára vágva tálalják.

Nincsenek megjegyzések: