4/26/2008

Bolognai spagetti




  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 zeller
  • 10 dkg szalonna
  • 20 dkg darált hús
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 kis pohár fehérbor
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 2 ek paradicsomvelő
  • oregánó
  • só, őrölt bors
  • 1 csésze húsleves


  • 40 gkg spagetti tésza
  • reszelt parmezán
A hagymát, sárgarépát, zellert megtisztítod, felaprítod, a szalonnát felkockázod. Az olívaolajon serpenyőben megpirítod a zöldségeket, szalonnát és a darált húst. Beleöntöd a fehérbort, a paradicsompürét, sóval, borssal, oregánóval fűszerezed. Felöntöd a húslevessel, és egész kis lángon főzöd egy órát. Ettől lesz intenzív az aromája.

Amíg a mártás fől, sós vízben megfőzöd a spagetti tésztát. Leszűröd, tányérokra adagolod, teszel rá 1-1 adagot az öntetből és megszórod reszelt parmezánnal.

P.S. A recept az Olasz Kulinária c. könyvből származik (Vince Kiadó).


Nincsenek megjegyzések: