4/10/2008

Zöldborsós rizs


  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • olívaolaj
  • 1 erőleves kocka
  • 1 bögre zöldborsó
  • pici vaj
  • parmezán

Pici olívaolajon megfuttatod a rizst, amíg el nem kezd egy picit barnulni. Ekkor felöntöd a 2 bögre vízzel, amiben elkeverted a leveskockát. Megvárod amíg felforr, majd elzárod alatta a tüzet, és lefedve hagyod kb. 15 percig, amíg a rizs magába nem szívja az összes vizet és meg nem puhul. Időközben egy külön lábosban megfőzöd a zöldborsót is. Nagyjából ugyanakkorra lesz kész, mint a rizs. Ekkor pici vajdarabkát keversz a rizshez, beleforgatjuk a zöldborsót is és megszórjuk reszelt parmezán sajttal.

P.S. Ehhez a körethez általában először hagymát szoktak pirírtani, és arra öntik a rizst, de én el szoktam a hagymát hagyni és nem is hiányzik. Aki viszont szereti, az először dinszteljen egy kis hagymát és pici bacont először, és utána a többi ugyanaz. Azt hiszem, az olaszok risi e bisi-je készül így.

Nincsenek megjegyzések: