6/18/2009

Málnás tejszínhab torta


  • 500 gr tejszínhabpor
  • 5 dl ásványvíz
  • 4 ek cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 300 gr darált keksz
  • 500 gr málna
  • 100 gr durvára vágott mogyoró
  • 3 kis zacskó instant vaníliás capuccino por
Díszítéshez:
  • tejszínhab
  • málna

A tejszínhabporhoz add hozzá a vizet, és verd kemény habbá. Add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, és keverd mixerrel tovább pár percig. A felvert tejszínt oszd 3 egyenlő részre, majd:

  • az 1.-be keverd bele a darált kekszet
  • a 2.-ba a málnát és a mogyorót
  • a 3.-ba a vaníliás capuccino port
Egy tortaformát bélelj ki alufóliával, majd egyengesd bele a kekszes réteget, erre kerül a málnás-mogyorós rész, erre pedig a capuccinos. Tedd az egészet be a frizsiderbe pár órára hogy szépen megkeményedjen. Díszítsd síma tejszínhabbal és málnával.
Egészben ilyen:
Felszelelve pedig ilyen:És végül: Ági, ez a szelet a tiéd:)))Sok szeretettel:)

P.S: Fél adagot csináltam a diétám miatt, és mert kettőnk számára készült a torta. Elfogyott volna a teljes adag is, de azt már nem mertem megkockáztatni... Akik olvastok, tudjátok, hogy imádom az ilyen könnyű, sütés nélkül készítendő dolgokat, és ez a torta is olyan, mint a többi testvérkéje, mind egytől-egyig családi favorit: Homok torta, Bajadera torta, illetve a Görög fagyitorta. Az elkészítés módja mindnek hasonló, de mégis mind egytől egyig más-más ízvilágú. Ezt a tortát természetesen lehet meggyel, eperrel, vagy bármi más puha gyümölccsel is készíteni. Nem is mondok mást, mindenképp kóstoljátok meg!

P.S 2: Szmarika, ez Neked biztos fog tetszeni:)

2 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

ÁÁÁÁÁ! Köszönöm szépen! annyira gyönyörűek a tortáid, imádom őket!

Eva írta...

Most olvadozok, hogy ilyet írtál nekem:)))
Puszi