Tészta:
- 4 tojássárgája
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- sárgabarack lekvár
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit gyúrd kompakt masszává, majd egy kisebb tepsit (20x30) bélelj ki a tésztával. Kend meg bőven sárgabarack lekvárral. A tojások fehérjt verd kemény habbá, apránkánt add hozzá a cukrot, darált diót, és a vaníliás cukrot, majd a habot símítsd a lekvárral megkent tésztára. Mehet az egész a 180C-ra előmelegített sütőbe kb.25-30 percre.
P.S: Egyik kedvenc aprósüteményünk. Régi, hagyományos recept, ami szinte minden szakácskönyvben benne van, sokszor kipróbált, és isteni finom. A dió miatt nagyon sokszor kerül a Karácsonyi aprósütemények közé, de év közben is gyakran készítem:)Mi nagyon szeretjük:)
5 megjegyzés:
Ismerem (és szeretem) ezt a sütit én is, de nem tudtam, hogy ez a becsületes neve!
Anyukám is szokta sütni, tényleg nagyon finom!
Nálunk is hagyományos süti a
londoni szelet de a tojáshabba kakaót is szoktunk keverni. Így is nagyon finom :-)
A hétvégén elkészítettem, tényleg nagyon finom lett, hatalmas sikert aratott:-)
Puszi: M. Tünde
Tündikém, örülök, hogy ízlett Nektek! És hogy Te milyen ügyes vagy, két ekkorka pici lány mellett is sütsz-főzöl:)Respect:)))
Puszi mindannyiótoknak!
Megjegyzés küldése