7/15/2009

Túrós sós kenyér


  • 5 tojás
  • 200 gr túró
  • 150 gr sonka
  • 2 dl tejföl
  • 6 csemegeuborka
  • 350 gr liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 dl olaj
  • origano
  • vegeta
  • bors
A sonkát és a csemegeuborkát kockázd fel. Egy tálban keverd össze a tojásokat, tejfölt, túrót, sütőporral elkevert lisztet és az olajat, majd keverd homogén masszőává. Add hozzá a felkockázott sonkát és csemegeuborkát, add hozzá az origanot és a többi fűszert, és jól keverd át ismét. Vajazott-lisztezett kenyérformában süsd 200 C-on amíg szép aránybarnára nem sül.

P.S: Mindig szilikonos formában szoktam sütni, mert nincs vele macera, nem kell vajazni-lisztezni, és gond nélkül kijön belőle a cucc. Pasiknak sör mellé, szeretik nagyon:)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Oregano.Egyébként nagyon jó,megcsinálom.Üdv.

Névtelen írta...

Oregano.Egyébként nagyon jó.

szmari írta...

Ezt is ki kell próbálnom!

Eva írta...

Igen, latinosan Origanum vulgare, gorogosen rigani, magyarosan úgy, ahogy Te mondod, oregánó, ékezetekkel, vagy még magyarosabban szurokfű.Értjük egymást:)

Névtelen írta...

Szia Eva,
Tegnap probaltam megsutni a turos,sos kenyeret,de sajnos nem sult meg a kozepe.Mindent ugy csinaltam,ahogy le volt irva es megse.Mennyi ideig kell sutni?Ha tudnal nekem segiteni ezzel,nagyon megkoszonnem.
A receptjeid nagyon tetszenek!
Koszonom elore is!

Eva írta...

Szia,
sajnos, néha becsúsznak ilyen kis konyhai balesetek, velem is előfordult már:( Már nem emlékszem, hogy ezt a kenyeret mennyi ideig sütöttem, de így ránézésre (mivel hogy kenyérformában sütöttem), azt mondanám hogy 200 C-on kell neki legalább egy 50-60 perc. De biztos, ami biztos, szúrj a közepébe egy fogpiszkálót, ha tisztán jött ki, akkár tutira kész:)Remélem, tudtam segíteni, és sajnálom a balesetet, ha még megvan, visszatolhatod a sütőbe, utánsütheted, nem lesz az ég világon semmi baja:)