- 200 gr liszt
- 2,5 tk sütőpor
- 100 gr vaj
- 100 gr cukor
- 3 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín
- 300 gr sárgabarack
- vékonyra szeletelt mandula
Keverd össze mixerrel a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat, citromhéjat és a tejszínt, majd keverd bele a sütőporral elkevert lisztet. Végül add hozzá a felkockázott sárgabarackot, és jól keverd össze a tésztát. A muffin sütőformát béleld ki papír kosarakkal, és mindegyiket töltsd 3/4-ig a masszával, majd szórd meg vékonyra szeletelt mandulával. Süsd a muffinokat 200C-ra előmelegített sütőben, amíg aranysárgára nem sülnek (kb. 20-25 perc).
P.S:
- 12 db lett belőle
- finom, puha a tésztája
- másnap is ugyanolyan finom, nem szárad ki
- nem túl édes, és nagyon nagyon gyümölcsös:)
2 megjegyzés:
Kedves Éva! Kétszer már megsütöttem ezt a muffint, és mondhatom, hogy nagy kedvencünk lett, elképesztően finom, kár, hogy már nem lehet kapni sárgabarackot. Egy kérdésem lenne: a vajat olvasztva teszed bele?
Előre is köszönöm a választ!
Móni
Szia Móni!
Ennél csak épp egy picit szoktam meglangyosítani, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele. Egyébként szerintem nyugodtan fel is olvaszthatod a vajat. Örülök, hogy tetszik a recept:)
Megjegyzés küldése