7/21/2009

Szilvás-joghurtos kevert süti


Tészta:

  • 3 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre joghurt
  • 2 bögre liszt
  • 1 sütőpor
  • 0,5 bögre olaj
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
Tetejére:
  • 0,5 kg szilva
  • 1 kk fahéj
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 2 marék durvára vágott dió
A tészta hozzávalóit a leírt sorrendben kézi habverővel keverd össze, majd öntsd vajazott-lisztezett tepsibe. A szilvákat magozd ki, vágd félbe, és tedd a tészta tetejére. A 2 féle cukrot keverd el a fahéjjal, és ezzel a keverékkel szórd meg a szilvákat. Dobj a süti tetejére 2 maréknyi durvára darabolt diót, és süsd 200 C-ra előmelegített sütőben.
P.S:
  • Express gyors
  • Nem süllyed le az aljára a gyümölcs:)
  • A tésztája sokáig puha marad
  • Közepes tepsire való adag
  • Ja, és ami még fontos, 1 bögre=2 dl:)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

hmmm jól hangzik talán megcsinálom! :D
kezdő vagyok (haha) de hány percig sütjük?????
köszi előre is :D

Névtelen írta...

Csak nemrég bukkantam erre a receptre, de annyira szereti a család, hogy már minden gyümölcsből kipróbáltuk és bevált! Dupla adagot sütök, most éppen abból is duplát :) Az egyik a jól bevált szilvás, a másik körte-őszi keverékből. Ezúton is köszönet érte!
Malula

Eva írta...

Malula, nagyon szívesen! És nagyon örülök, hogy ízlik a családnak:)

Szilvia Kustár írta...

Nem lehet elrontani, a tésztája jobb mint a piskótáé.