7/14/2009

Barackos muffin / Tükörtojás muffin



  • 4 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 12 ek cukor
  • 12 ek tej
  • 12 ek olaj
  • 15 ek liszt
  • 1 sütőpor
  • 6 db őszibarack
  • porcukor
A tojásokat keverd össze a két féle cukorral, majd add hozzá a tejet, olajat, és a sütőporral elkevert lisztet. Ezzel a masszával töltsd félig a muffinformába helyezett papírkosarakat, és tedd a 200 C-ra előmelegített sütőbe 5 percre. Ezután vedd ki, és mindegyik papírformába tegyél egy-egy fél meghámozott őszibarackot. Most öntsd a barackok köré a tészta másik felét, és tedd vissza a sütőbe még egy olyan 15 percre, amíg szép aranyszínűre nem sül. Porcukorral megszórva tálald.

P.S: Eredeti recept itt. Fontos, hogy tényleg csak félig töltsd először a papírformákat, mert egyébként amikor ráhelyezed a fél barackot, ki fog a tészta folyni. Tehát inkább tegyél kevesebbet, pár ek-nyit mindegyik formába, rá a barack, és utána majd feltöltöd a maradék tésztával. Nagyon finom, gyümölcsös íze van, a tészta pedig finom puha. Szuper módja a puha barackok eltüntetésének:) Télen lehet őszibarack kompóttal is készíteni.

3 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez a recept annyira tetszik,hogy már holnap elkészítem :-)

Eva írta...

Ottis, szerintem nem fogod megbánni, biztos ízleni fog neked és a fiúknak is:)Majd jelentkezz, hogy hogy sikerült:)Egyébként lehet tepsiben is készíteni, ugyanez az eljárás: tészta tepsibe, 5 percig sütöd, kiveszed, rá a gyümölcs, a tészta másik felét pedig a gyümölcsök köré csorgatod, és készre sütöd. Puszi!

Orsi írta...

Ezt a muffint már én is régóta ki szeretném próbálni,én egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet még tavaly,már barack szezon után...abban még annyi plusz van hogy a muffin szélére citrom mázat csurgatnak.Idelye lenne már sort kerítenem rá!