- 4 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 12 ek cukor
- 12 ek tej
- 12 ek olaj
- 15 ek liszt
- 1 sütőpor
- 6 db őszibarack
- porcukor
A tojásokat keverd össze a két féle cukorral, majd add hozzá a tejet, olajat, és a sütőporral elkevert lisztet. Ezzel a masszával töltsd félig a muffinformába helyezett papírkosarakat, és tedd a 200 C-ra előmelegített sütőbe 5 percre. Ezután vedd ki, és mindegyik papírformába tegyél egy-egy fél meghámozott őszibarackot. Most öntsd a barackok köré a tészta másik felét, és tedd vissza a sütőbe még egy olyan 15 percre, amíg szép aranyszínűre nem sül. Porcukorral megszórva tálald.
P.S: Eredeti recept itt. Fontos, hogy tényleg csak félig töltsd először a papírformákat, mert egyébként amikor ráhelyezed a fél barackot, ki fog a tészta folyni. Tehát inkább tegyél kevesebbet, pár ek-nyit mindegyik formába, rá a barack, és utána majd feltöltöd a maradék tésztával. Nagyon finom, gyümölcsös íze van, a tészta pedig finom puha. Szuper módja a puha barackok eltüntetésének:) Télen lehet őszibarack kompóttal is készíteni.
3 megjegyzés:
Ez a recept annyira tetszik,hogy már holnap elkészítem :-)
Ottis, szerintem nem fogod megbánni, biztos ízleni fog neked és a fiúknak is:)Majd jelentkezz, hogy hogy sikerült:)Egyébként lehet tepsiben is készíteni, ugyanez az eljárás: tészta tepsibe, 5 percig sütöd, kiveszed, rá a gyümölcs, a tészta másik felét pedig a gyümölcsök köré csorgatod, és készre sütöd. Puszi!
Ezt a muffint már én is régóta ki szeretném próbálni,én egy kedves ismerősömtől kaptam a receptet még tavaly,már barack szezon után...abban még annyi plusz van hogy a muffin szélére citrom mázat csurgatnak.Idelye lenne már sort kerítenem rá!
Megjegyzés küldése