- 5 tojás
- 200 gr túró
- 150 gr sonka
- 2 dl tejföl
- 6 csemegeuborka
- 350 gr liszt
- 1 sütőpor
- 1 dl olaj
- origano
- vegeta
- bors
A sonkát és a csemegeuborkát kockázd fel. Egy tálban keverd össze a tojásokat, tejfölt, túrót, sütőporral elkevert lisztet és az olajat, majd keverd homogén masszőává. Add hozzá a felkockázott sonkát és csemegeuborkát, add hozzá az origanot és a többi fűszert, és jól keverd át ismét. Vajazott-lisztezett kenyérformában süsd 200 C-on amíg szép aránybarnára nem sül.
P.S: Mindig szilikonos formában szoktam sütni, mert nincs vele macera, nem kell vajazni-lisztezni, és gond nélkül kijön belőle a cucc. Pasiknak sör mellé, szeretik nagyon:)
6 megjegyzés:
Oregano.Egyébként nagyon jó,megcsinálom.Üdv.
Oregano.Egyébként nagyon jó.
Ezt is ki kell próbálnom!
Igen, latinosan Origanum vulgare, gorogosen rigani, magyarosan úgy, ahogy Te mondod, oregánó, ékezetekkel, vagy még magyarosabban szurokfű.Értjük egymást:)
Szia Eva,
Tegnap probaltam megsutni a turos,sos kenyeret,de sajnos nem sult meg a kozepe.Mindent ugy csinaltam,ahogy le volt irva es megse.Mennyi ideig kell sutni?Ha tudnal nekem segiteni ezzel,nagyon megkoszonnem.
A receptjeid nagyon tetszenek!
Koszonom elore is!
Szia,
sajnos, néha becsúsznak ilyen kis konyhai balesetek, velem is előfordult már:( Már nem emlékszem, hogy ezt a kenyeret mennyi ideig sütöttem, de így ránézésre (mivel hogy kenyérformában sütöttem), azt mondanám hogy 200 C-on kell neki legalább egy 50-60 perc. De biztos, ami biztos, szúrj a közepébe egy fogpiszkálót, ha tisztán jött ki, akkár tutira kész:)Remélem, tudtam segíteni, és sajnálom a balesetet, ha még megvan, visszatolhatod a sütőbe, utánsütheted, nem lesz az ég világon semmi baja:)
Megjegyzés küldése