11/26/2009

Diós kekszek - VKF XXX-ra (1)



  • 125 gr darált dió
  • 375 gr liszt
  • 0,5 sütőpor
  • 125 gr cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 250 gr margarin
  • porcukor
A sütőporral elkevert lisztet gyúrd össze a margarinnal, add hozzá a két féle cukrot, a darált diót és a tojást. Jól gyúrd össze, majd töltsd meg a tésztával a formákat. Süsd 200 C-ra előmelegített sütőben, amíg aranyszínűre nem sülnek. Vedd ki a kekszeket a formákból, és forgasd porcukorba.
Ezekben a formákabn készültek:)

P.S: Ezeket a kekszeket minden évben készítem Karácsonyra. Egyrészt mert nagyon finomak, másrészt mert több hétig is eltartható fémdobozban, így idejekorán el lehet őket készíteni. Gastro ajándéknak is ideális, így a recept máris repül Chef Vikihez:)))

5 megjegyzés:

Dragana Pušica - Moje Grne blog írta...

Ajoj Eva tako su slatki, obožavam ovakve kolačiće.
A modlice su ti super, ja kod mene nema nikad da nađem takve :(
p.s. ako ne objavljuješ recept na srpskom, molim te pošalji mi na mejl:)

Jucka írta...

Helló, köszönöm a receptet, megcsináltam. Raktam bele citromhéjat meg rengeteg fahéjat, és karikákat szaggattam, mert nekem csak az van, és a karika felét bevontam csokival. És borzasztó puha omlós, finom na.
Szeretem a blogodat, jókat főzök innnen mindig, csak nem kommentelek.
Szóval köszönöm

Eva írta...

Drága Jucka, örülök, hogy ízlik Nektek! És ebben még az a plusz jó dolog, hogy álltában egyre csak finomabb és finomabb lesz:))) Egyébként nekem nagyon nagy örömet szerzel, ha küldesz kommentet, és így nemcsak nekem jó, hogy kapom feedbacket, hanem a többiek is könnyeben választanak majd a receptek közül, ha látják, hogy már volt, aki elkészítette, és jól sikerült:) Puszi, és írj bátran, örülni fogok neki!

Macus írta...

Most töltöttem fel a készletemet formákból, eddig csak kosárka volt itthon. Kipróbálom ezt a szépséget!

Borcsa írta...

Szia! Chef Vikin keresztül jutottam el ehhez a recepthez, és tetszett, hogy csak bele kell nyomkodni a tésztát a formákba, mert az még két kisgyerekkel is tisztább meló, mint a szaggatás :-D Juckához hasonlóan én is fahéjasan csináltam, és nagyon finom lett. Köszi a receptet! Eddig nem ismertem a blogodat, de most körülnézek nálad :-)