4/09/2010

Húsvéti sós tekercs


Tekercshez:
  • 4 tojás
  • 1 ek olaj
  • 4 ek liszt
  • 1 kk só
  • 1 sütőpor
Töltelékhez:
  • 400 gr túró
  • felkockázott csemegeuborka
  • felkockázott gépsonka
  • pár ek tejföl
  • ízlés szerint torma (elhagyható)
Tetejére:
  • majonéz
  • reszelt sajt

A tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá a tojások sárgáját, 1 ek olajat, a sót és a sütőporral elkevert lisztet. Alacsony fokozaton mixereld össze az egészet, majd öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe (sütőpapírt előtte meg lehet kenni egy pici olajjal, hogy símán lejöjjön róla a tészta). 200 C-on süsd tűpróbáig. Amikor elkészült, borítsd nedves konyharuhára, vedd le róla a sütőpapírt és tekerd fel. A töltelékhez keverd össze a túrót pár ek tejföllel (ne legyen túl híg, tényleg csak pár ek legyen, adj hozzá ízlés szerint sót, tormát, majd keverd hozzá a felkockázott sonkát és csemegeuborkát. Töltsd meg a tésztát (a tészta nagyjából 3/4-éig), tekerd fel jó szorosan, majd tedd pár órára a hűtőbe. A tetejét kend meg vékonyan majonézzel és reszelj rá sajtot.
P.S: Ez volt a másik Húsvéti sós tekercsünk. Tekercsekből szeretem ha legalább két különböző színű van, így lett a zöld, spenótos mellé egy sárga tekercs is:)

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Isteni finom lehetett mindkét tekercsed!! Olyan guszta, jó nagyokat nyelek, de viszem a recepteket és kipróbálom én is.

Hogy teltek az ünnepek, Márkó élvezte a húsvéti meglepetéseket? Küldök neki egy jó kis dögönyözést és sok puszit, kérlek add át.:)

Bianka írta...

Nővérem egyik kedvence, ha jön hozzánk családi eseményre, ha nem is ezt, de egy hasonlót készítek neki. Nagyon guszta :)

Ottis írta...

Nagyon sok finomságot készítettél Húsvétra! Ehhez hasonló tekercset ettünk a tegnapelőtt mi is:-)A töltelék kicsit más volt...

Kata írta...

Hát a zöld tekercs nem az enyém, de ez igen!!! milyen finom lehetett!