4/08/2009

Paradicsomos húsgombóc



Húsgombócok:
  • 500 gr darált hús
  • 2 tojás
  • 3/4 bögre zsemlemorzsa
  • bors
  • fokhagymapor
  • 1 ek aprított petrezselyem
Paradicsomszósz:
  • 3 ek olaj
  • 3-4 ek liszt
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 kk őrölt piros paprika
  • vegeta
  • bazsalikom
  • 2-3 dl víz

A húsgombóc hozzávalóit gyúrd össze, formálj a maszából kisebb golyókat, és süsd meg őket forró olajban minden oldalról. Egy lábasban a paradicsomszószhoz hevítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és pirítsd aranybarnára, majd öntsd fel a paradicsomlével. Add hozzá a pirospaprikát, és a vizet (attól függően többet, vagy kevesebbet, hogy mennyire szeretitek sűrűn a paradicsomszószt. Én olyan 3 dl-nyit teszek erre a mennyiségre). Tedd a húsgombócokat a paradicsomszószba, főzd még egy kicsit, és add hozzá a fűszereket is. Főtt tésztával vagy krumplipürével tálald.

P.S: Carlos azt mondta:"Mmm, ezek még az Ikeás húsgombócoknál is finomabbak", én pedig egyet kellett értsek vele:) Bár amióta egy kis pasi lakik a pocakomban:))), azóta szinte bármit nagyon jóízűen meg tudok enni , úgyhogy az én véleményem most nem mérvadó, de azért nyugodtan próbáljátok ki:)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

PASI!!!!!
Örülök nektek és minden jót!
Livi

Eva írta...

Livi, aranyos vagy!!!Gondolhatod, mekkora nálunk az öröm!A doki úgy fogalmazott, hogy "gyanúsan nagy többlet van a két lába között, több, mint valószínű, kisfiú":)))

Puszi mindhármótoknak

Névtelen írta...

Pasiiiiiiiiii....jupiiiiiiiiiiiiiiii!

Sok puszi nektek! Jutkity

tökmagi írta...

Gratulálok a pocaklakóhoz.!

Eva írta...

Köszönöm, Tökmagi, nagyon aranyos vagy!