Húsgombócok:
- 500 gr darált hús
- 2 tojás
- 3/4 bögre zsemlemorzsa
- só
- bors
- fokhagymapor
- 1 ek aprított petrezselyem
- 3 ek olaj
- 3-4 ek liszt
- 5 dl paradicsomlé
- 1 kk őrölt piros paprika
- vegeta
- bazsalikom
- 2-3 dl víz
A húsgombóc hozzávalóit gyúrd össze, formálj a maszából kisebb golyókat, és süsd meg őket forró olajban minden oldalról. Egy lábasban a paradicsomszószhoz hevítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és pirítsd aranybarnára, majd öntsd fel a paradicsomlével. Add hozzá a pirospaprikát, és a vizet (attól függően többet, vagy kevesebbet, hogy mennyire szeretitek sűrűn a paradicsomszószt. Én olyan 3 dl-nyit teszek erre a mennyiségre). Tedd a húsgombócokat a paradicsomszószba, főzd még egy kicsit, és add hozzá a fűszereket is. Főtt tésztával vagy krumplipürével tálald.
5 megjegyzés:
PASI!!!!!
Örülök nektek és minden jót!
Livi
Livi, aranyos vagy!!!Gondolhatod, mekkora nálunk az öröm!A doki úgy fogalmazott, hogy "gyanúsan nagy többlet van a két lába között, több, mint valószínű, kisfiú":)))
Puszi mindhármótoknak
Pasiiiiiiiiii....jupiiiiiiiiiiiiiiii!
Sok puszi nektek! Jutkity
Gratulálok a pocaklakóhoz.!
Köszönöm, Tökmagi, nagyon aranyos vagy!
Megjegyzés küldése