- 5 alma
- 50 gr barna nádcukor
- 150 gr kristálycukor
- 1 vaníliáscukor
- 100 gr margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 150 gr liszt
- pici vaj
- fahéj
- tejszínhab a tálaláshoz
Egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és a sütőpapírt kend meg vékonyan vajjal. Az almákat hámozd meg, vágd vékony szeletekre, és rakd őket szorosan egymás mellé a tortaformába aljára. Szórd meg őket a nádcukorral és ízlés szerint fahéjjal, majd készítsd el a tésztát. Olvaszd meg a margarint, majd keverd össze a tojásokkal, a cukorral és vaníliás cukorral, ajd hozzá 1 dl tejet, reszeld bele a citrom héját, végül keverd bele a lisztet is, és mixerrel keverd jól össze az egészet. A tésztát oszd szét egyenletesen az alma szeleteken, majd told be a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és süsd olyan 40-45 percig (legjobb, ha tűpróbát csinálasz). Amikor kész, fordítsd át egy tortatartóra, majd hirtelen mozdulattal vedd le róla a sütőpapírt. Szórd meg a tetejét is fahéjjal, és tejszínhabbal díszítve tálald.
8 megjegyzés:
Beautiful and delicious torta! :)
Drága Éva!
Nem fogod elhinni, de ezt a receptet Én tettem fel a Mindmegettére!!! Nagyon boldog vagyok, hogy itt nálad találkoztam vele, és főleg hogy nektek is ízlik. Már ezért is érdemes volt ott is lejegyeznem.:)
Nagyon-nagyon jól néz ki! :)
Gizikém, ezt nem mondod komolyan!!!!Hát ez csúcs!Nem is tudtam, hogy Te vagy!Látod-látod, akaratlanul is ráérzek a jóra:)))Köszi a finom receptet, tényleg nagyon ízlett nekünk! Akkor máris beírom a neved a recepthez:)Puszi!
Nina, thank you, I am glad that you like it:)xxx
Egycsipet, köszi:)
Éva köszönöm, de nem azért írtam meg, csak olyan jólesett találkozni a receptemmel!!! Oda is küldöm be a recepteket, ezzel a névvel.Elég sok megtalálható a Mindmegettén is. Puszi
Gizikém, tudom, hogy nem azért írtad, de ez neked jár a fantasztikus receptért:)))Egyébként láttad a csokitortámat? Rád gondoltam ám, amikor készítettem:)Puszi
Megjegyzés küldése