- 600 gr csirkemell
- 150 gr vékonyra szeletelt gépsonka
- 250 gr vékonyra szeletelt trapista
- 150 gr vékonyra vágott bacon
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- 2 ek zsemlemorzsa
- só
- bors
- vegeta
Egy kisebb tepsit, vagy tűzálló edényt vékonyan kenj meg olajjal, majd fedd be az alját a befűszerezett, vékony szeletekre vágott, enyhén kiklopfolt csirkemellek felével.Ezt fedd be a sonka szeletekkel, erre kerülnek a sajt szeletek, majd erre a bacon, és végül a csirkemell második fele. Egy edényben keverd össze a tejfölt és a tojásokat, adj hozzá egy kis sót, és a zsemlemorzsát, majd ezzel öntsd nyakon a tepsi tartalmát. Mehet az egész be a 200 C-ra előmelegített sütőbe olyan 45 percre. Amikor szépen megsült, vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni, majd vágd kockákra.
P.S: Eredeti recept Gaga blogján. Gyönyörűen éz ki, és nagyon finom is. Annyi a lényeg, hogy hagyni kell teljesen kihűlni, és akkor tökéletesen lehet szeletelni akár kockákra, akár vékonyabb téglalap alakúra. Utólag meg is lehet melegíteni, ha valaki melegen jobban szereti, így a sajt egy kicsit meg is olvad benne:)
3 megjegyzés:
Ti si draga moja stvarno mnogo vredna :)Nisam mislila da će ono "odmah" biti bukvalno. :)
I kako vam se dopalo?
Draga moja, ove pileće kocke su stvarno fantastične!Čak su ih probali i moji roditelji, i oni su se oduševili, isto kao i moj muž:) A ono odmah je stavrno bilo odmah, jer sam se na prvi pogled zaljubila u recept:) Već sam se dosta dugo pripremala da napravim pileće bajadere, pa sam vrebala po internetu razne recepte, ali ovaj tvoj je bio naj naj naj:) Hvala ti još jednom na divnom receptu:)))
Drago mi je da su vam se svima dopale. One su od svih (isprobavala sam slične recepte) i moj favorit.
Megjegyzés küldése